Proxy nedir? ve Firefox-Expoler tarayicilarinda kullanimi ve mIRCden IRC Sunucusuna baglanmak

Proxyler, internet üzerinden yerel ağ veya internete bağlı bir bilgisayar ile yada dış dünya arasındaki ilişkiyi sağlayan bir geçiş (gateway) yoludur. Proxy sunucusu, sizden aldığı “internet’ten bilgi alma” isteklerini yürütür ve sonucu yine size iletir. Aynı anda, bilgilerde (cache), proxy sunucusu üzerinde tutulur ve bir dahaki erişimde kullanıcının istediği bilgiler doğrudan ilgili siteden değil de, proxy servisinden gelir; dolayısıyla, iletişim daha hızlı olur. Ayrıca Internet’e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur.
+ Proxy Kullanımı

Internet Explorer ‘da Proxy Kullanımı
Internet Explorer simgesi üzerinde sağ tıklayalım veya Araçlar ardından İnternet Seçenekleri’ne girelim.

Açılan pencerede üst taraftaki bağlantılar bölümüne  geçerek “Yerel Ağ Ayarları” bu bölümden   “Proxy Sunucusu (Yerel ağınız için bir proxy sunucusu kullanın) kutucuğunu işaretleyelim.

Adres kısmına Proxy ip ve  B.Nok kısmına port yazalım.”Tamam” tıklayarak çıkalım.
 
 FireFox ‘da Proxy Kullanımı 
 
– Tools ardından Options’a girelim.
– Connection Setting – Butonunu tıklayalım.
– Manual proxy configirations – kutucugu işaretleyelim.
– HTTP Proxy ip ve Port adresleini yazıp çıkalım.

 

IRCDE PROXY KULLANIMI

Mircde proxy kullanimi firewall ile saglanir.normalde alt+o yaptiginizda firewall kismi vardir. Fakat biz proxy kullanimini anlatirken oraya girmeyecegiz.

Firewall kullanarak sahte ip alirsiniz ve sunucuya o iple baglanirsiniz artik zaten TOR”un mantigida boyle.Simdi nasil kullanilir onu anlatalim

bildiginiz uzere  sahte ip kullanim uc sekildedir.biri proxy biri sock4 biride sock5 simdi ben size bu uc ip cesidi ile nasil ircde bir sunucuya baglaniriz onu anlatcam.

Isin asli ben her banlandigimda bu sekli kullanirdim ancak proxy korumalarindan gecebilmekte onemli tabi ancak proxy giris aciksa zaten istedginiz kadar pencere acar ayri iplerden baglanir bi odayi doldurursunuz;)

Proxy ile firewall kullanarak baglanma

Komut:

 

/firewall -cmp on ip port

 

Sock4  ile firewall kullanarak baglanma

Komut:

 

/firewall -cm4 on ip port

 

Sock5  ile firewall kullanarak baglanma

Komut:

 

/firewall -cm5 on ip port

 

PROXY  ICIN ORNEK VERELIM ANCAK TR IPLERE YAKIN IPLER BULMAK LAZIM ONUDA SOYLIM XROXY TURKEY YAZIN GOOGLE A ILK GELEN YERE GIRIN HEP GUNCELLENEN 10 TANE FELAN IP OLUR SAGLAMDIRLAR.

 

ORNEK: /firewall -cmp on 125.456.45.4 8080

 

ip ve portu salladim tamamen

 Komutlarini mirc pencerisine yazarak farkli bi iple irce baglanabilirsiniz.

Not:Ip daha once kullanilmis ve banlanmis olabilir yada ip calismiyordur ki eger baglanamiyorsaniz.tekrar kendi ip nizden baglanmak icin /firewall off yazin mirce.

 

 

 

 

Bu alanda yorum,eleştiri ve beğenilerinizi yazarak bizi bilgilendirebilirsiniz.Ayrıca burada bu saydıklarımız dışında farklı isteklerinizide yazabilirsiniz.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.