Nerden Blog alabilirim yada blog nasil acilir?

Merhaba herkese.İnternetin gelişmesi ile artık hepimiz daha yoğun kullanıyoruz bu mereti.Bazılarımız için ise çok iyi bir gelir kaynağı olddu internet.Sizin bu kişilerden eksiğiniz ne?

Bence yok.Bu konuda önce nasıl bir blog açacağınıza karar vermenizi sağlıycam.Ücretli ücretsiz blog açma yöntemlerini nasıl açacağınızı ise sonraki konularda anlatıcam.

2 çeşit blog açma yöntemi var.İlki ücretli diğeride takibi ücretsiz.Fakat önce bloglar ile ilgili ne yapabilirsiniz neden blog gibi sorularla ileleyelim.

Bloglar ile kendi kitlenizi oluşturabilirsiniz.Örneğin bir ev hanımısınız evinizde hergün yemek pişirmiyormusunuz?Resimlerini çekip malzemeleri ve tariflerini yazarak kendi blogunuzda belirli bir kitle toplayabilir reklamlar bırakarak para kazanabilirsiniz.
Burda önemli nokta ne blogu açacağınızdır.Blog demek bir nevi internet günlüğüdür.Öncelikle ne açacağınıza karar verin.Neyse iyi iseniz onunla ilgili blog açın.Resim çekmeyimi seviyorsunuz resim çekin atın siteye,gezmeyim seviyorsunuz bir gez blogu açın…Böylece hayranlarınız olur böylece güzel ziyaretçileriniz olur ve parada kazanırsınız.

Şimdi bloglara gelelim.
Ücretsiz bloglar ile başlayalım ( kurulumlarını sonraki konularda detaylı anlatacağım)

Ücretsiz blogların en çok bilinenleri 3 tanedir.Bunlar

Blogcu ( blogcu.com)
Blogger (blogger.com)
WordPress ( tr.wordpress.com )

Blogcu türkiyeye ait .Basitçe blog oluşturabilir ve hemen içerik girmeye başlayabilirsiniz.Site içerisinde binlerce tema ile blogunuzu değiştirebilirsiniz.Blogcuda en büyük sıkıntı son zamanda artan reklamlar.2.buyuk sikinti bloguzun kapatilma ihtimali .Konular agirmeyen önce açılan 8 saniyelik reklamlar bloglara gelen ziyaretçileri kaçırmakta.Ama yinede blog kurma açısından başlangıç için iyidir.Blogcudan asla blog almamanizi oneririm.

Blogger diğer adı ile blogspot googleın bir hizmetidir.Yine basitçe kayıt olabilir hemen blogunuzu açabilir temalar ekleyebilirsiniz.

wordpress blog işinin öncüleridir.Yine ücretsiz ve kolayca blog açabilirsiniz.Tek kötü yani reklam ekleyemiyorsunuz.Sdece blog olarak kullanırısınız gelir elde edemezsiniz.

Ücretszi blogların diğer kötü özellliği iyi bir irtiba bırakmaması ve kısıtlı şekilde düzenlenebilmesidir.size ait bir domain ve hosting ile kullanıclar daha güvende hissedebilir,sitenizde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.Çok başarılı bir blogunuz varsa örnek günde 20 bin tekil hitiniz var ve blogunuz bir konuda lider ücretsiz blog ise bir firma reklam vermeyebilir ama size ait domain var ise vermek ihtimali yüksektir.Ücretsiz bloglar ilk etapta tecrübe kazanmak için kullanabilirsiniz.

Diğer yazımda ücretsiz blogları tek tek nasıl açıldığını görsel oalrak anlatacağım.

Nerden Blog alabilirim yada blog nasil acilir?” üzerine 2 yorum

  1. nealirsan.com blog açmak istiyorum ama nealirsan.blogspot.com’u biri kullanıyor nasıl geri alabilirim

    Beğen

    1. Maalesef nealirsan.blogspot.com adresindeki blog kaldırıldı.Bu adres, yeni bloglar için kullanılabilir değil.
      Bloğunuz kaldırılmış kardeş

      Beğen

Bu alanda yorum,eleştiri ve beğenilerinizi yazarak bizi bilgilendirebilirsiniz.Ayrıca burada bu saydıklarımız dışında farklı isteklerinizide yazabilirsiniz.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.